All about good food

Zomerse aardbeien tiramisu

Kim Neelen
Recept van

Bring on the summer!

Inmiddels hebben we de eerste warme zomerdag gehad. Ik had gehoopt dat dat langer dan een dag zou duren maar helaas… Dit is en blijft Nederland en als we een mooie dag gehad hebben krijgen we de dag daarna regen. Ach ja, zo blijft het lekker in balans 😉

Dit heerlijk recept wil ik graag met jullie delen. Het is echt lekker fris en zomers en voor jong en oud. In de traditionele tiramisu zitten rauwe eieren en drank. Dat is natuurlijk niet goed voor kids, ouderen en zwangeren. Ik gebruik in deze zomerse tiramisu slagroom, mascarpone en verse sinaasappelsap voor de lange vingers.

Het is een dessert wat je goed van te voren kan maken want het moet minimaal 2 uur opstijven in de koelkast. Als je van de “last minute” planning bent dan kan de tiramisu ook een uurtje in de vriezer om op te stijven.

Benodigdheden;

Handmixer
staafmixer
cakeblik of ovenschaal

Ingrediënten;

500 gr aardbeien
250 gr mascarpone
250 ml slagroom
1 vanillestokje
50 gr witte basterdsuiker
rasp van 1 citroen
sap van een halve citroen
250 ml verse sinaasappelsap
1 pak lange vingers
poedersuiker

Bereidingswijze;

Was de aardbeien en verwijder de kroontjes. Pureer een kleine 200 gr aardbeien tot een moes met de staafmixer of een blender.

Klop de slagroom lobbig met de handmixer. Roer de mascarpone los en voeg die bij de slagroom met de 50 gr witte basterdsuiker.
Doe het citroensap, de rasp en het vanillemerg bij het mascarpone mengsel en mix goed door elkaar.

Doe de helft van de lange vingers in  125 ml sinaasappelsap laat het er goed intrekken.
Pak nu de ovenschaal of het cakeblik en verdeel de lange vingers over de bodem. Doe de andere helft van de lange vingers in de rest van het sap en laat intrekken.

Verdeel de helft van het mascarpone mengsel over de lange vingers, doe de aardbeienpuree hierover. Leg de laatste laag lange vingers op de aardbeienpuree en top af met de rest van het mascarpone mengsel.

Dek de schaal af met huishoudfolie. Zet nu koud weg in de koelkast voor minimaal 2 uur.

Voor het serveren van het toetje garneer je de schaal met de overige 300 gr aardbeien en de poedersuiker.

Enjoy!

Tip: Wil je wel alcohol gebruiken voor een volwassen versie van deze tiramisu? Vervang dan de sinaasappelsap door Liqor 43 of Limoncello.

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

*

1 2 3 4 5