All about good food

Volkoren pita met kip, bacon & avocado.

Kim Neelen
Recept van

Heaven on a plate!!

Op Instagram zei ik het van de week al. Heaven on a plate! Dit is echt een super lekker broodje! De combinatie van smaken is gewoon precies zoals het hoort te zijn. Gebakken kipfilet, knapperige bacon, romige avocado, frisse tomaat, crispy sla en dan die heerlijke truffelmayonaise! Het volkoren pita broodje maakt het compleet!

Zoals je kunt lezen ben ik heel erg enthousiast over dit lekkere pita broodje. Het is eigenlijk een soort extended BLT sandwich. De avocado en kip maken het een goed gevuld broodje. Ik had er 1 op en ik zat behoorlijk vol. De volkoren pita’s zijn natuurlijk ook groter dan de gewone pita broodjes. En het is een gezondere keuze dan de witte variant.

Genoeg redenen om dit broodje gewoon te maken!

Benodigdheden voor 4 broodjes;

Grill apparaat/oven voor de pita’s
Koekenpan

Ingrediënten;

4 volkoren pita’s
1 pak kipfilethaasjes (350 gr)
8 a 10 plakjes bacon of gerookt onbijtspek
1 avocado
4 pomodori tomaten
Zakje rucola melange
Potje truffelmayonaise

Bereidingswijze;

Verwarm het grill apparaat voor de pitabroodjes. Je kan hier ook de oven voor gebruiken. Lees op de verpakking.
Was en snijd de tomaten in plakken. Verwijder de schil en pit van de avocado en snijd deze ook in plakken.
Bak de bacon of het onbijtspek knapperig in de pan. Bak daarna de kipfilethaasjes gaar. Omdat het al kleine reepjes zijn hoeft dit niet zo lang te bakken.
Is alles klaar dan kan je de pita’s gaan beleggen.

Snijd de broodjes open en smeer goed in met de truffelmayonaise, dan een handje rucola melange, plakken tomaat, kipfilet, bacon en dan de avocado. Ik zeg het nog één keer…heaven on a plate!

Tip: Je kan er ook nog een gebakken ei op doen!

Enjoy!

Categorie:

One Review

  1. Karen

    Lijkt me heerlijk en lekker fris! Ik ga hem in de vega variant proberen

    Star

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

*

1 2 3 4 5