All about good food

Tosti met chorizo en gegrilde paprika

Kim Neelen
Recept van

Woensdagmiddag is tostimiddag!

Op de woensdagmiddag was het vroeger bij ons thuis altijd tostimiddag. Heerlijk vond ik dat maar een half dagje school. En thuis lunchen met een tosti kaas en een beetje ketchup. Nu doe ik dat met mijn eigen kinderen net zo!

Sam turnt aan de het einde van de woensdagmiddag samen met een vriendin. De ene woensdag zijn ze hier om een broodje te eten en de andere woensdag bij haar vriendinnetje. Ik maak vaak tosti’s maar ook wel eens wentelteefjes of banana oatmeal pancakes.

Ik gebruik altijd bruin volkoren voor de tosti’s want dat vinden we eigenlijk het lekkerst. Mijn dochter Sam eet haar tosti, net zoals ik vroeger, met alleen kaas en een beetje ketchup. Met geitenkaas, tijm en honing vind mijn zoon Mees dan weer erg lekker.

Zelf deel ik mijn favoriet met je, een tosti met chorizo, gegrilde paprika, 48+ Jong belegen en cheddar kaas!

Benodigdheden;

Tosti-ijzer of grill apparaat

Ingrediënten voor 2 tosti’s;

4 volkoren boterhammen
4 plakken 48+ jong belegen
2 handjes geraspte cheddar kaas
8 plakken chorizo
2 stukken gegrilde paprika op knoflookolie

Bereidingswijze;

Beleg één broodje met de 48+ jong belegen, 4 plakken chorizo, één stuk gegrilde paprika in reepjes gesneden, een handje geraspte cheddar kaas en als laatste een plak 48+ Kaas. Dek af met een broodje.

Doe dit nogmaals en leg de 2 tosti’s tussen het grill apparaat. Wacht tot de kaas lekker gesmolten is en je mooi goudbruine grill strepen op je broodje hebt staan. Dan zijn ze klaar!

Lekker met een klodder truffelmayonaise!

Enjoy!

Tip: Maak ook eens een tosti met geitenkaas, gedroogde tijm, walnoten en honing. Of vervang de chorizo door salami of gedroogde ham en smeer wat basilicumpesto op het broodje!

Categorie:

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

*

1 2 3 4 5