All about good food

The Green Monster!

Kim Neelen
Recept van

Maandag= smoothie dag 

Vandaag een ‘Green Monster’ voor jullie. Het klinkt veel enger dan dat het is, want deze smoothie is heerlijk fris. Je hebt niet eens in de gaten dat je groente aan het drinken bent. Ideaal voor de kids om een portie extra groente en fruit binnen te krijgen. En ook voor jezelf natuurlijk!

Benodigdheden;

Blender/ staafmixer
2 Mason jars

Ingrediënten;

1 bevroren banaan
3 ringen verse ananas
1 kleine of halve avocado
3 verdeelblokjes bevroren spinazie (125 gr)
200 ml verse sinaasappelsap
100 ml water
Scheutje verse ananassap

Bereidingswijze;

Als je grote verdeelblokjes gebruikt is het handig om ze even door midden te hakken. Dan heeft de blender het wat makkelijker.

Doe alle ingrediënten in de blender en mix tot een egale smoothie. Als je de smoothie te dik vind, kan je nog een scheutje extra water toevoegen.

Giet in de glazen en drink de smoothie meteen op. Bewaar een smoothie nooit te lang want er gaan dan veel voedingstoffen verloren. De antioxidanten en vitamines nemen af in werking, als de smoothie niet in een luchtdichte en donkere, koele plek bewaard word. Zet je smoothie dus in een goede afsluitbare fles in de koelkast als je het later pas opdrinkt. Persoonlijk vind ik het lekker om de smoothie na bereiding meteen op te drinken. De smaak is op zijn lekkerst en ook de de vitamines en antioxidanten werken optimaal.

Enjoy!

Categorie:

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

*

1 2 3 4 5