Met het voorjaar in zicht krijg ik altijd trek in lichte en frisse maaltijden. Deze salade serveerde ik bij de langzaam gegaarde dikke rundvleessaus met pasta als een bijgerecht. Je kan de salade ook als lunch eten of als een maaltijdsalade.
Lekker met een stuk ciabatta en wat antipasti erbij. Antipasti is een italiaans gebruik, een soort voor voorgerecht. Een amuse hapje in het groot. Verschillende soorten vleeswaren, gegrilde groente en olijfjes erbij en je hebt een heerlijke maaltijd.
Ingrediënten;
2 bollen buffelmozzarella
Hand verse muntblaadjes
Hand verse basilicumblaadjes
1 tbsp fijn geraspte citroenschil
Dressing;
2 tbsp citroensap
1 tbsp honing
2 tbsp olijfolie extra vergine
Zeezout en vers gemalen peper
Bereidingswijze;
Meng alle ingrediënten voor de dressing samen in een kommetje.
Scheur de mozzarella in stukken en leg op een groot bord. Verdeel de munt, basilicum en citroenrasp erover en besprenkel met de dressing.
Buon appetito! Enjoy!