All about good food

Bliss balls pistache limoen

Kim Neelen
Recept van

Healthy Paaseitjes!

Een paar weken geleden heb ik de healthy choco-coco bonbons voor het eerst gemaakt en wat was dat lekker! Ik moet eerlijk toegeven dat ik wat sceptisch was op deze trend in foodie land. Het ene bonbonnetje, gerold in de kokos, na het andere bonbonnetje, gerold in de noten, zag ik op social media voorbij komen. En iedereen was lyrisch, zó lekker! Ik heb het een beetje laten gaan tot een paar weken geleden. Ik kocht het kookboek van Pauline Weuring, Uit paulines keuken, waar deze heerlijke Healthy choco-coco bonbons in stonden. Ik was meteen verkocht!

Met de lente en de paasdagen in zicht kreeg ik al snel het idee om bliss balls te maken met een fris tintelende smaak. Nou ben ik gek op pistache nootjes, dus daar wilde ik wat mee. Geloof het of niet, maar deze smaak combinatie schoot mij te binnen laat in de avond. Ik lag al in bed en zoals gewoonlijk liep mijn hoofd over van de ideeën en smaakcombinaties. Ik heb het meteen opgeschreven, pistache/dadels/abrikozen/limoen en kokos.  De limoen geeft dat tintelende frisse zuurtje en combineert heel goed bij de pistache en abrikozen. Het zijn heerlijke bliss balls geworden!

Benodigdheden;

Een grote keukenmachine
Klein hakmolentje van de staafmixer

Ingrediënten voor ongeveer 16 bliss balls;

100 gr dadels, ontpit
100 ge gedroogde abrikozen
50 gr + 45 gr pistache nootjes
25 gr + 20 gr kokosrasp
1 limoen, sap en zeste

Bereidingswijze;

Gebruik je de grote keukenmachine dan kan je dadels, abrikozen, 50 gr pistache nootjes, 25 gr kokos en 2 tbsp limoensap er in één keer in doen. Zet de keukenmachine aan. Het mengsel is klaar als het zich tot één plakkerige bal heeft gevormd.

Gebruik je het hakmolentje met de staafmixer deel het recept dan in 2-en. Snijd de dadels fijn en doe nu 50 gr dadels, 50 gr abrikozen, 12,5 gr kokos en 1 tbsp limoensap in het molentje en mix tot één plakkerig balletje. Herhaal dit nog een keer en je mengsel is klaar.

Doe op een groot bord de 20 gr geraspte kokos. Hak de overige 45 gr pistache nootjes fijn maar niet te fijn. Het is lekker en mooi als er nog wat grove stukjes pistache in zitten. Meng dit met de kokos en doe de zeste van de limoen erdoor. Maak je handen nat en draai balletjes ter grootte van een twee-euromunt. Rol ze door het kokos/limoen/pistache mengsel.

Bewaar in de koelkast, dan zijn ze het lekkerst!

Enjoy!

Tip: Samen met de choco-coco bonbons een leuk alternatief voor de chocolade paaseitjes. Het is erg leuk om cadeau te geven in een mooi glazenpotje met een lint of persoonlijke kaartje erbij!

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

*

1 2 3 4 5