All about good food

Paleo ontbijtje

Kim Neelen
Recept van

Dit paleo ontbijtje is niet alleen heel erg lekker maar ook heel makkelijk te maken. Paleo is een lifestyle waarbij er geen bewerkte producten gegeten worden. Denk aan veel groente, fruit, vlees, vis, noten en zaden. Over zuivel producten zijn de meningen verschillend, de niet bewerkte producten zoals volle melk en yoghurt zou wel mogen. Maar zoals met iedere lifestyle moet je doen waar je jezelf het beste bij voelt. Dit is in ieder geval een heerlijk ontbijtje waar je de dag goed mee kan beginnen. Of je nu paleo eet of niet! Zelf eet ik ook niet volledig paleo maar vind ik de filosofie van zoveel mogelijk onbewerkte, verse en biologische producten goed bij mijn levenswijze passen.

Benodigdheden voor 4 personen;

4 schaaltjes die in de oven kunnen of een grote ovenschaal

Ingredi├źnten;

4 stuks fruit, ik gebruikte 2 appels en 2 grote peren
1 tbsp & 100 gram amandelmeel
1/2 tsp kaneel
1/4 tsp gemalen kardemom
1flinke tbsp kokosolie (harde vorm)
1 tbsp ahornsiroop

Bereidingswijze;

Verwarm de oven voor op 180 graden hetelucht.
Zet de 4 schaaltjes of 1 grote schaal klaar.

Schil het fruit en snijd in blokjes. Doe alles bij elkaar in een grote kom en schep er 1 tbsp amandelmeel, de kaneel en de kardemom door. Verdeel het mengsel over de kleine schaaltjes. Doe de 100 gr amandelmeel, kokosolie en de ahornsiroop in een grote kom en meng dit met koude vingertoppen tot een kruimeldeeg. Verdeel dit over de schaaltjes.

Bak de crumble in het midden van de oven ongeveer 25-30 minuten. Als de crumble mooi goudbruin word dan is hij goed. Word de crumble te donker dek dan af met een stukje aluminiumfolie.

Tip: Maak wat extra op zondag en zet het afgedekt in de koelkast weg. Je kan er dan nog 2 dagen van eten. Als je dat red, want wij aten dit ook voor lunch met wat yoghurt erbij!

Enjoy!

Bron Francesca Kookt
Categorie:

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

*

1 2 3 4 5