All about good food

Overnight oats

Kim Neelen
Recept van

Dit is echt mijn favoriete ontbijtje! Het is een goede start van de dag. Havermout is heel erg gezond, veelzijdig en ook nog eens goedkoop. Het is een bron van vezels, vitamines en mineralen. Havermout heeft daardoor een goede werking op de darmflora en het immuunsysteem. Iedere avond sta ik braaf mijn Oats voor te bereiden. En heb ik zin in het ontbijt. Dat zegt heel wat voor iemand die altijd zo de deur uit rende zonder wat te eten!

Overnight oats is havermout in melk een nacht laten weken in de koelkast. Niet meer en niet minder! De havermout word heerlijk zacht en neemt veel vocht op waardoor er een pap ontstaat.

Door mijn Oats doe ik altijd chiazaad. Deze superfood heeft heel veel goede eigenschappen. Het bevat namelijk een zeer hoge dosis aan omega-3-vetzuren (zalm, broccoli, avocado en o.a. olijfolie zijn de bekende omega 3 voedselbronnen) Het bevat veel antioxidanten die het immuunsysteem versterken. Omdat chiazaad veel vocht absorbeert en een hoog gehalte heeft aan voedingsvezels vermindert het hongergevoel. Dit vind ik fijn aan een ontbijt, dat je de hele ochtend een vol gevoel hebt. En niet met koffietijd alweer trek hebt om te gaan snaaien.

Ook gaat er altijd rauwe cacao door mijn oats, want wie is er nu niet gek op chocolade! Raw cacao is rijk aan antioxidanten en magnesium. De belangrijkste functie van magnesium is dat het de enzymen in het lichaam activeert. Raw cacao geeft energie en verbetert de concentratie.

Dit is samen met plantaardige melk (sojamelk, amandelmelk of rijstemelk) de basis voor mijn overnight oats. Als topping kan je verschillende soorten fruit, noten en homemade granola gebruiken. Ik hou van vers rood fruit maar probeer wel een beetje met de seizoen mee te gaan.

Ingrediënten;

200 ml sojamelk
60 gr havermout
2 tsp chiazaad
2 tsp raw cacao
handje aalbessen
handje verse frambozen

Bereidingswijze;

Schenk in een kommetje de melk, roer er de havermout, chiazaad en raw cacao door. Dek af met een schoteltje of huishoudfolie en zet het een nacht in de koelkast.

De volgende ochtend even doorroeren en het verse fruit toevoegen en je bent klaar om te ontbijten.
Je kan natuurlijk heel veel varianten hierop bedenken en ik ben dan ook erg benieuwd wat die van jullie zijn. Dus laat je reactie gerust achter!

Enjoy!

Mocht je verder geïnteresseerd zijn in de werking en recepten met superfood verwijs ik je door naar De snelle Superfood chef van Jesse van der Velde & Annemieke de Kroon. Dit mooie boek was mijn bron voor de informatie van de superfoods.

Categorie:

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

*

1 2 3 4 5