All about good food

Knolselderij soep

Kim Neelen
Recept van

Wat een verassing! Jullie zijn bijna allemaal voor de knolselderij soep gegaan en er waren maar een paar voor de muffin.

Ik had juist gedacht dat iedereen voor de blueberry banana oat muffin zou gaan!

Deze soep is echt comfort food! Een kom met lekker romige hete soep doet het deze dagen goed. Soep is in de winter altijd favoriet hier en de staat met stip op nr 1!

Benodigdheden;

Oven
Grote braadslede/ovenschaal
Staafmixer/ blender

Ingrediënten voor 6 personen;

1 knolselderij in stukken
3 uien in parten
3 teentjes knoflook
1 liter kippenbouillon
1 tbs gedroogde tijm
1 bekertje room
scheutje olijfolie
Zeezout & vers gemalen peper

Bereidingswijze;

Verwarm de oven voor op 200 graden heteluchtoven.

Doe de knolselderij, ui en knoflook in een grote braadslede. Bestrooi met de tijm en besprenkel met olijfolie. Zet voor 45 min in de oven. Na 20 min de bouillon en de room toevoegen.

Vervolgens giet je het in een grote pan om de staafmixer erdoor te halen. Het kan ook in de blender. Ik heb een vrij grote blender waar het precies in past en anders doe je het in 2 keer. Maak de soep op smaak met zout en peper.

Garneer de soep met het serveren met:

Uitgebakken chorizo blokjes in een beetje olie waar je een snufje chili aan toevoegt.

Bak plakken rauwe ham in de oven krokant.

Croutons van oud brood met walnootolie en parmezaanse kaas.

Hollandse garnalen met pesto aangemaakt met goed olijfolie.

Gebakken kastanjechampignonntjes met een fijn gesnipperd sjalotje en wat trufeltapenade

Ik heb natuurlijk heel erg benieuwd voor welke topping jullie kiezen! Of hebben jullie zelf nog een lekkere variatie? Laat het me weten in de reacties!

Enjoy!

Categorie:

One Review

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

*

1 2 3 4 5