All about good food

Kidsproof : Wentelteefjes met aardbeien

Kim Neelen
Recept van

Brings back memories

Wentelteefjes, brings back memories! Mijn moeder maakte vroeger, en nu nog steeds, de lekkerste wentelteefjes. Vaak op speciale dagen of met leuke gebeurtenissen zoals met sint maarten of na een turnwedstrijd. Maar ook wel eens op een woensdag middag. En die traditie zet ik graag voort!

Vandaag maakte ik voor mijn zoon, dochter en een vriendinnetje wentelteefjes met verse aardbeien. En ze hebben zitten smullen! Wij vinden het lekker om de korsten aan het brood te laten zitten omdat die knapperig worden met bakken. De combinatie van knapperige korstjes en zachte binnenkant is erg lekker.

Ik gebruikte vandaag verse aardbeitjes maar je kan ook de appelcompote gebruiken uit het recept van de spelt pannenkoeken. Of lekker met verse frambozen en een beetje honing. Eigenlijk is dit recept ideaal om van je restjes af te komen… Oud brood, laatste eieren van het paasontbijt en het restje fruit wat anders in de smoothie zou belanden en je hebt dé ingrediënten voor good old turning bitches! 😉

Benodigdheden;

Koekenpan
Grote mengkom

Ingrediënten voor ongeveer 10 wentelteefjes;

10 sneetjes oud brood (Ik gebruikte volkorenbrood)
500 ml halfvolle melk
3 eieren
1/2 tsp kaneel
250 gr aardbeien
Witte basterd suiker
Flinke snuf kaneel
Roomboter

Bereidingswijze;

Klop de eieren los. Meng met de melk en 1/2 tsp kaneel in de grote mengkom.

Schep wat witte basterdsuiker in een kommetje en doe er een flinke snuf kaneel door. Was en snijd de aardbeitjes in kleine stukjes.

Wentel de broodjes per 2 door het ei/melk mengsel en bak ze op laag vuur in een klontje roomboter goudbruin. Garneer met de kaneelsuiker en de aardbeitjes.

Ik gebruikte 2 grote koekenpannen omdat je dan 4 wentelteefjes tegelijk kan maken. Zo kunnen de kids lekker eten gaan want vers uit de pan smaken ze het lekkerst!

Enjoy!

Tip: Wentelteefjes zijn ook lekker als dessert. Met een bolletje ijs, slagroom, wat extra vers fruit en chocoladeschaafsel heb je in een handomdraai een grand dessert na een diner met vrienden of familie. Succes gegarandeerd!

 

Categorie:

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

*

1 2 3 4 5