All about good food

Kidsproof: Rupsje Nooitgenoeg

Kim Neelen
Recept van

Vorige week woensdag deelde ik in Kidsproof de traktatie van Sam met jullie. De traktatie van Mees wil ik jullie ook niet onthouden want die was erg leuk. Een recept is een groot woord want het is heel erg makkelijk!

Op de peuterspeelzaal was er net een thema over Voeding en hadden ze een knutselwerkje gemaakt van Rupsje Nooitgenoeg. Ik had veel leuke ideeën gezien op Pinterest met het rupsje erin. Zoals een hele appel met een papieren rupsje erop geplakt. Niet echt handig om te eten voor 2 tot 4 jarigen. Toen ik het Rupsje Nooitgenoeg van druiven en een aardbei tegenkwam wist ik het meteen. Dit word de traktatie!

Het was voor Mees de eerste keer dat hij mocht uitdelen op Peuterspeelzaal dus hebben we er echt een feestje van gemaakt. Wij vinden het boek van Rupsje Nooitgenoeg erg leuk om te lezen. Dus ik besloot er een klein uitdeelboekje bij te doen.

Wat heb je nodig?

20 satéprikkers
500 gr groene druiven pitloos
500 gr aardbeien
Dr. Oetker decoratiestiften witte en pure chocolade

Hoe maak je het?

Was de druiven en aardbeien onder koud water en droog voorzichtig maar goed af. (Ik heb de kroontjes van de aardbei eraan gelaten omdat ik dat leuk vond staan, het zijn net haren.)
Prik op iedere satéprikker 4 druiven en schuif ze naar onder. Dan op iedere satéprikker een aardbei.

Op de aardbei kan je nu met witte chocolade decoratiestift twee kleine stipjes maken. Dit worden de oogjes van het rupsje. Als je ze allemaal gehad hebt kan je met de pure chocolade decoratiestift een klein zwart stipje zetten in het witte stipje. Dan zijn de oogjes klaar.Laat de chocolade goed drogen voor je ze afdekt.

Bewaren kan in de koelkast als je ze de avond van te voren maakt.

Ik heb de Rupsjes Nooitgenoeg op een houten dienblad met een servet neer gelegd en de boekjes ernaast. Zo kon Mees het zelf makkelijk uitdelen. Het was een groot succes en de kindjes hebben er lekker van gegeten!

Als jullie nog leuke ideeën hebben voor een traktatie laat het me dan weten. Je kan een reactie achter laten onder deze blogpost en anders op mijn Facebook of Instagram. Wie weet komt de traktatie van jou zoon of dochter in deze Kidsproof!

Categorie:

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

*

1 2 3 4 5