All about good food

Kidsproof: Koekjes bakken

Kim Neelen
Recept van

Hiep hiep hoera! Sam is 8 jaar!

Kleine meisjes worden groot! En ons kleine meisje is gister 8 jaar geworden. Wat een meid word ze toch, zo groot maar toch nog klein. De tijd gaat soms zo hard voorbij!

Wie jarig is mag natuurlijk uitdelen in de klas. Daar kan ze zich altijd erg op verheugen. Samen bedenken we wat dat gaat worden. Iets kleins, liefst geen snoep, niet te duur en Sam wil er altijd graag een klein cadeautje bij. Het kan soms een hele uitdaging zijn om iets te verzinnen! Dit jaar zijn we voor zelf gebakken koekjes gegaan. Het is leuk als je iets samen kan maken en dat ze haar eigen stempel er op kan drukken. In dit geval letterlijk en figuurlijk, heeft ze haar naam in de koekjes gestempeld. Na het bakken was dat alleen niet zo heel erg goed zichtbaar meer.

Met wat leuke gekleurde zakjes en label stickers van de Hema creëer je op maat gemaakte verpakking voor de koekjes. Ook hadden ze bij de Hema leuke gummetjes in de vorm van fruit, dat waren de kleine cadeautjes. Het hoeft niet veel of groot te zijn, als je het leuk aankleed is het al genoeg.

Recept voor ongeveer 40 koekjes

Benodigdheden;

Mixer met kneedhaken
Deegroller
Uitsteekvormpjes
Bakplaat met bakpapier
Afkoel rooster

Ingrediënten;

2 eidooiers
300 gram koude boter in blokjes
185 gram witte basterdsuiker
1 zakje vanille suiker
400 gram zelfrijzendbakmeel

Bereidingswijze;

Klop de 2 eidooiers los. Mix alle ingrediënten met elkaar tot een kruimelig deeg.
Kneed dan met je handen het kruimeldeeg tot een mooie massa. Het helpt als je voor het kneden je handen spoelt met koud water. Droog ze goed af voor het kneden. De koude handen zorgen ervoor dat het deeg niet aan je handen plakt.
Rol tot een bal en dek af met huishoudfolie. Laat het deeg een half uur rusten in de koelkast.

Verwarm de oven voor op 175 graden hetelucht oven. Bestuif het werkblad en de deegroller met bloem.
Snijd het deeg in tweeën en leg één helft in huishoudfolie terug in de koelkast. Rol uit op het werkblad tot een grote lap van een 3/4 mm dik. Steek de koekjes uit met een uitsteekvormpje of glas en plaats op de bakplaat.
Herhaal dit tot het deeg op is en de bakplaat vol ligt.

Bak de koekjes in 15 min af in het midden van de oven. Laat ze afkoelen op het rooster en de volgende lading kan weer de oven in.

Enjoy!

Tip: Heb je deeg over dan kan je het invriezen. Het is ongeveer een maand houdbaar.
De koekjes zelf zijn 3 dagen houdbaar in een luchtdichte trommel.

Categorie: