All about good food

Kidsproof: Homemade ice tea

Kim Neelen
Recept van

Op een zonnige middag, thuiskomen uit school en dan een koud glas, homemade ice tea drinken. Dat vonden mij kids wel wat! Het is heel erg makkelijk om dit zelf te maken en nog belangrijker, er zitten geen geraffineerde suikers en andere rare dingen in. Mijn kinderen drinken gewoon water, thee en limonade. Maar af en toe willen zij (en ik stiekem ook wel) eens iets anders. Dit is dan een perfect zomerdrankje!

Ik gebruikte mijn favoriete thee van Clipper. De Chai organic green tea, een frisse maar kruidige thee door gebruik van kruidnagel en kaneel. Je kan natuurlijk verschillende soorten thee gebruiken voor deze verfrissende ijsthee. Net wat je zelf lekker vind!

Benodigdheden;

Waterkoker
Waterkan/karaf

Ingrediënten;

1 liter kraanwater
2 theezakjes chai organic green tea
2 takjes verse munt
1/2 citroen
1/2 sinaasappel
honing

Bereidingswijze;

Kook een liter water in de waterkoker en giet deze in de waterkan. Doe de 2 theezakjes in het water en laat buiten de koelkast een beetje afkoelen.

Breng de ijsthee op smaak met de honing. Ik gebruikte ongeveer 3 el maar je kan natuurlijk meer of minder  doen.

Snijd de halve citroen en sinaasappel in partjes en doe samen met de verse munt in de ijsthee. Zet nu in koelkast voor een paar uur. Ik heb de theezakjes er ongeveer 5 uur in laten zitten. Dan krijgt de ijsthee een hele rijke smaak van.

Doe wat ijsblokjes in de glazen en schenk de ijsthee in. Garneer met een partje sinaasappel en blaadje munt. Rietje erin en je zomerdrankje is klaar om te drinken!

Enjoy!

Dit word mijn favoriete plekje deze zomer denk ik zomaar! 😉

Foto 15-04-15 17 09 29

Categorie:

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

*

1 2 3 4 5