All about good food

Kidsproof: Ei muffins met courgette

Kim Neelen
Recept van

Een ei hoort erbij!

Hier thuis zijn we gek op ei, gekookt, gebakken, roerei, frittata noem maar op! Vaak in het weekend koken we een eitje of maak ik lekker roerei met ham en tomaat voor bij de warme croissants.

Ik was op zoek naar een gezond, makkelijk en lekker hapje voor het weekend. Wij eten dan met regelmaat een kop soep met allemaal kleine hapjes erbij. Kaasplankje of mini kaasfondue, druiven, komkommer, tomaatjes en reepjes paprika. Ik wilde er nog iets bij voor de kinderen en zo kwam ik op de ei muffins.

Heel makkelijk want de oven doet het werk en er zit ook nog groente in. Het verschilt wel eens wat ik erin doe, want dat ligt er ook aan wat ik in de koelkast heb liggen. Voor dit recept heb ik altijd alles wel in huis, soms voeg ik nog tomaat of paprika toe. Geen crème fraiche in huis, gebruik room of alleen melk.  Laat de kids meedenken wat er nog meer in de ei muffin kan, niets smaakt zo lekker als een ‘eigen verzonnen’ muffin!

Benodigdheden voor 12 à 15 eimuffins;

Oven
Muffinvorm 12 stuks
Papieren muffinvormpjes
Mengkom

Ingrediënten;

100 ml melk
klein cupje crème fraiche
6 eieren
1 courgette
125 gr geraspte geitenkaas
100 gr chorizo blokjes
1/2 tsp gedroogde tijm

Bereidingswijze;

Verwarm de oven voor op 200 graden hetelucht. Zet de muffinvorm met de papierenvormpjes klaar.

Rasp de courgette met de grove rasp. Doe in een zeef en bestrooi de courgette met het zout, zodat het vocht weg lekt. Laat het een minuut of 10 staan.

Klop de eieren los en voeg daar de melk en de crème fraiche door.Breng op smaak met een snuf vers gemalen peper en zout. Doe 100 gr geraspte geitenkaas, chorizo en tijm door het eimengsel en roer nog even goed door elkaar. Vul nu de vormpjes met het eimengsel en maak af met de 25 gr geitenkaas die over blijft. Schuif ze nu in het midden van de oven voor ongeveer 20 minuten.

Laat iets afkoelen in de muffinvorm in de oven met de deur op een kier. Anders storten ze heel snel in. Serveer bij de soep met een kleine groene salade of voor de kids als een lekker gezond tussendoortje. Ook koud zijn ze erg lekker dus ook ideaal voor in de broodtrommel mee naar school.

Bewaren in een afgesloten trommel in de koelkast voor een dag of 2/3.

Tip: Je kan natuurlijk verschillende soorten groenten, kruiden, kaas en vlees of zelfs vis gebruiken.

Tomaat, mozzarella en basilicum.
Spinazie, rauwe ham en blauwe kaas.
Erwtjes, zalm en ricotta.
Salami, paprika, oude kaas.

Ik maakte hier 12 muffins van en de rest van het mengsel deed ik in een 1 persoonovenschaaltje met een tomaat in blokjes. Resultaat, een heerlijk eipannetje!

Enjoy!

Foto 10-03-15 21 37 26

Categorie:

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

*

1 2 3 4 5