All about good food

Kidsproof: Easy peasy cheesecake

Kim Neelen
Recept van

Dit heerlijke toetje is een absoluut kidsproof dessert. Helemaal goed gekeurd door mijn aapjes hier thuis, ze zaten te smullen! En wij vonden het ook erg lekker. Ik maakte 2 varianten, één met frambozen en één met lemon curd. En ja, ik haalde de lemon curd gewoon uit een potje, very easy peasy!

Benodigdheden;

4 kleine glazen schaaltjes (Crème brulee schaaltjes)
keukenmachine

Ingrediënten;

6 volkoren biscuitjes
30 gr gesmolten roomboter
400 gr griekse yoghurt
1 zakje vanille suiker
2 tbsp lemon curd (Chivers gekocht bij de AH)
2 tbsp frambozen jam (Bonne maman)
Verse frambozen en bramen

Bereidingswijze;

Doe de biscuits in een keukenmachine en maal ze fijn. Smelt de roomboter in een pannetje op laag vuur. Als de boter gesmolten is voeg je de gemalen biscuits erbij en roer goed door.

Verdeel het mengsel over de schaaltjes en druk met de bolle kant een lepel goed aan. Meng nu het zakje vanille suiker met de griekse yoghurt en verdeel over de koekjesbodem.

Gebruik 1 tbsp per schaaltje voor de topping. Ik maakte 2 verschillende maar je kan ook 4 schaaltjes met lemon curd of frambozen jam maken. Schep een lepel van de topping op de yoghurt en maak met het puntje van een mes versieringen in de jam of curd. Dat vond ik er wel gezellig uit zien. Maak af met verse frambozen en bramen. Of ander fruit wat je in huis hebt, aardbeien, blauwe bessen of aalbessen.

Enjoy!

Tip: Dit toetje kan heel makkelijk zelf gemaakt worden door de kids. Wil je ze niet met de keukenmachine laten werken? Doe de biscuits dan in een afsluitbare zak en laat de kids de koekjes fijn slaan met een koekenpan. Succes gegarandeerd, want wie vind dat nou niet leuk om te doen?!

Categorie:

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

*

1 2 3 4 5