All about good food

Homemade Tropical Coconut Granola

Kim Neelen
Recept van

Het eerste weekend met een lente zonnetje is al weer bijna voorbij. Zo fijn dat zonnetje in huis en dat het langer licht blijft. Gewoon een leren jasje met leuke sjaal en weg met die dikke winterjas. Ik kan er heel erg van genieten!

Met die eerste zonnestralen krijg ik echt de lentekriebels. Vooral op het gebied van food. Makkelijk, licht en gezond is dan waar ik echt behoefte aan heb. Dus werd het tijd om een heerlijke granola te bedenken. En dat is aardig gelukt, al zeg ik zelf! Homemade granola is super lekker en ook heel gezond. Er gaan flink wat noten en zaden door. Ook kokos en gedroogd fruit is goed voor je. Beter dan de verpakte cruesli uit de supermarkt waar altijd heel veel suiker en andere toevoegingen in zitten die niet zo goed voor ons lichaam zijn.

Een kommetje griekse yoghurt met homemade Tropical Coconut Granola met plakjes banaan en pure chocolade schaafsel…mmm! Ik voel weer een nieuwe ontbijt verslaving opkomen. Move over overnight oats!

Benodigdheden;

Oven
Bakplaat bekleed met bakpapier
Klein steelpannetje
Grote weckpot

Ingrediënten;

3 cup havervlokken
100 gr pecannoten ongezouten
100 gr pistachenoten ongezouten
1/4 cup chiazaad
1/4 lijnzaad
1 cup geraspte kokos
1/2 cup blanke rozijnen
1/2 cup gedroogde abrikozen
1 tsp kaneel
1 tsp raw cacao

1 cup gesmolten kokosolie
4 tbsp honing
3 tbsp maple syrup

Bereidingswijze;

Verwarm de oven voor op 145 graden hetelucht. Bekleed de bakplaat met een vel bakpapier.

Hak de pecannoten en de pistachenoten grof en de gedroogde abrikozen in stukje ter grootte van een rozijn.

Mix de droge ingrediënten op de bakplaat door elkaar. Smelt de kokosolie in een klein steelpannetje op laag vuur. Giet over de droge ingrediënten en voeg daar ook de honing en de maple syrup aan toe. Meng dit alles goed elkaar en zet in het midden van de oven. Bak de granola in 45 minuten goudbruin. Roer iedere 10 á 15 minuten door en let erop dat de rozijnen en de gedroogde abrikozen niet verbranden.

Als je er een snelle versie van wilt maken bak je de granola zonder de rozijnen en abrikozen en voeg je die later toe. De oven zet je dan op 175 graden hetelucht en de granola bak je ongeveer een minuut of 15. Zelf vind ik de langere versie lekkerder omdat de smaken goed kunnen mengen en de rozijnen lekker zijn als ze ook een beetje meegebrand worden. It’s you choice!

Bewaar de granola in een grote weckpot.

Tip: Het is een leuk cadeautje voor vrienden en familie om een klein potje te vullen met de granola. En er stukjes pure chocolade bij te doen zodat ze een er lekker ontbijt of tussendoortje van kunnen maken.

Enjoy!
Foto 08-03-15 16 02 28

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

*

1 2 3 4 5