All about good food

Healthy Rhubarb Bananabread

Kim Neelen
Recept van

Bananenbrood

Ik vond het weer eens tijd voor een gezond tussendoortje en met dit bananabread heb je meteen genoeg voor de hele week. Meestal maak ik bananabread met blauwe bessen of frambozen wat ook erg lekker is. Maar nu wilde ik graag rabarber erin gebruiken. Want ja, ik ben nu eenmaal gek op die mooie roze stengels!

Meestal bak ik in het weekend iets lekkers en gezonds. Dan kunnen we daar de rest van de week nog van genieten als gezond tussendoortje. Ik eet het bananabread ook als ontbijt met yoghurt en vers fruit, heerlijk begin van de dag. En ook in de lunchtrommel van mijn dochter gaat een plakje.

Waarom het eigenlijk een ‘brood’ genoemd word weet ik niet want het doet mij meer aan een cake denken. En ontbijten met een plak cake is helemaal geen slecht idee!

Benodigdheden;

Oven
Cake blik 23 cm
Staafmixer

Ingrediënten;

2 rijpe bananen
125 gr rabarber aardbeien compote
3 eieren
100 gr amandelmeel
50 gr speltmeel
2 tl bakpoeder
snuf zout
40 gr gepelde ongezouten pistachenoten
40 gr blanke hazelnoten
50 gr pure chocolade
4 stengels rabarber

Bereidingswijze;

Verwarm de oven voor op 175 gr hetelucht.

Pureer de bananen glad met de staafmixer en doe de rabarber aardbeien compote erbij. Mix tot een egale massa.

Klop de eieren er één voor één door.

Spatel het amandelmeel, speltmeel, bakpoeder en zout erdoor tot een mooi beslag.

Hak de noten en de chocolade in stukjes en voeg toe aan het beslag.

Vet het cakeblik in met de bakspray en stort het beslag in het blik.

Was en snijd de rabarber in stukken van 10 cm en leg ze op het beslag.

Bak het bananabread af in de voorverwarmde oven voor ongeveer 45min.

Enjoy!

Tips:

♥ Bewaren in aluminiumfolie of luchtdicht verpakt voor ongeveer een dag of 5
♥ Wil je het bananabread invriezen? Snijd in plakken en verpak per stuk in een boterhamzakje. Zo heb je al porties gemaakt en kun je per dag een plakje uit de vriezer nemen om mee te nemen naar werk of school.
♥ Voeg een 40 gr geraspte kokos toe voor een tropisch tintje.
♥ Wil je een ‘gewone’ bananabread? Vervang de rabarber compote door 1 banaan. En vervang de stengels voor een handje blauwe bessen die door het beslag gemengd worden. En walnoten ipv pistachenoten.
♥ Varieer met  verschillende soorten noten en fruit. Walnoten, amandelen, cashewnoten, pecannoten.Frambozen, aardbeien, peer, appel, het is allemaal lekker.

IMG_7607

Categorie:

One Review

  1. AlettA

    Hallo Kim,

    Ik neem aan dat de 3 eieren bij de bananenpuree gaan en daarna de droge ingrediënten????

    Groetjes Aletta

    Star

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

*

1 2 3 4 5