All about good food

Healthy choco-coco bonbons

Kim Neelen
Recept van

Healthy Snack!

Eindelijk heb ik ze ook een keer gemaakt! Het was een tijdje geleden een ware hype. Bliss balls of choco ballen, give it a name! Ik heb ze zo vaak voorbij zien komen dat ik niet van plan was om ze te gaan maken. Maar in mijn zoektocht naar een gezonde snack bij de koffie of thee kwam ik snel uit bij deze lekkernijen.

Dit recept komt uit het nieuwe kookboek van Pauline Weuring, Uit pauline’s keuken. Haar blog is echt dé hotspot onder de foodblogs. Super inspirerend, lekkere recepten met verse producten en lichte, frisse food foto’s. Haar motto spreekt mij heel erg aan. LIVE, LOVE, EAT!

Review Uit Pauline’s keuken Kookboek

 

Gister was het ultieme moment om de choco-coco bonbons te maken. Ik heb deze ingrediënten standaard in huis. En er kwamen een paar meiden over de vloer dus er kon meteen geproefd worden. En what was I thinking! Waarom heb ik dit niet eerder gemaakt!? Het is zó lekker en ook nog eens gezond!

Klein dingetje, als je geen grote keukenmachine hebt (Ik ben keihard aan het sparen voor een Magimix 3200 XL mat chroom…) dan moet je het recept even in 2-en splitsen omdat je anders je kleine hakmachine van de staafmixer opblaast… Zoals ik dus heb gedaan. Ik was een beetje ongeduldig dus propte alles erin en dat is geen aanrader. Nog meer redenen om die Magimix nu dus aan te gaan schaffen.

Benodigdheden;

Een grote keukenmachine
klein hakmolentje van de staafmixer

Ingrediënten voor ongeveer 16 bonbons;

200 gr dadels
100 gr hazelnoten
50 + 50 Geraspte kokos
2 tbsp cacao
2 tbsp koud water

Bereidingswijze;

Verwijder de pitten uit de dadels.

Gebruik je de grote keukenmachine dan kan je dadels, hazelnoten, 50 gr kokos en 2 tbsp cacao er in één keer in doen. Zet de keukenmachine aan. Is het mengsel te droog voeg dan het water toe. Het mengsel is klaar als het zich tot één plakkerige bal heeft gevormd.

Gebruik je het hakmolentje met de staafmixer deel het recept dan in 2-en. Snijd de dadels fijn en doe nu 100 gr dadels, 50 gr hazelnoten, 25 gr kokos en 1 tbsp koud water in het molentje en mix tot één plakkerig balletje. Herhaal dit nog een keer en je mengsel is klaar.

Verdeel de overige kokos op een bord. Maak je handen nat. Draai balletje ter grootte van een twee-euromunt en rol ze door de kokos. That’s it!

Je kan ze in de koelkast ongeveer een week bewaren. Maar geloof mij, dat ga je echt niet redden. Ik stop net het laatste choco-coco bonbonnetje in mijn mond…

Categorie:

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

*

1 2 3 4 5