All about good food

Guacamole

Kim Neelen
Recept van

De dip die het altijd goed doet op feestjes is de guacamole. Lekker met tortillachips en een beetje crème fraiche er naast. Mijn geheime ingredient ga ik nu aan jullie verklappen want het is gewoon te lekker om het niet te delen!
Ik gebruik altijd een beetje gerookte paprikapoeder, die in dat mooie rode blikje gekocht bij Dille & Kamille.

Benodigheden;

Staafmixer optioneel
Grote kom

Ingredienten;

1 rijpe avocado
1 rode ui gesnipperd
1 teentje knoflook geperst
5 mini roma tomaatjes
1 flinke tbs fijn gehakte rode peper
1/2 tsp gemalen komijn
1/4 tsp gerookte paprikapoeder
Sap van een halve citroen of limoen

Om de guacamole te maken gebruik ik gewoon een vork om de avocado fijn te prakken. dan blijft de avocado nog een beetje grof en dat vind ik zelf erg lekker.

Je snijd de avocado door midden en verwijderd de pit en de schil. Doe in een kom en prak de avocado fijn met een vork. Meng met het sap van de halve citroen om verkleuring te voorkomen.
Hak de bovenkant van het rode pepertje af en rol het tussen je handen zodat de zaadjes loskomen. Dit maakt dat de peper wat minder scherp word. Halveer en gebruik 1 helft, hak fijn en was daarna goed je handen. Dit is om te voorkomen dat je in je gezicht en/of ogen gaat wrijven wat voor veel irritatie kan zorgen. Snijd de tomaatjes in kleine blokjes, pel en snipper de ui en pers het teentje knoflook uit.
Voeg dit samen met de komijn en gerookte paprikapoeder bij de avocado. Meng nu alles goed door elkaar, dek af met huishoudfolie en zet koud weg tot gebruik.

Tip: Guacamole is ook erg lekker op een geroosterd broodje met een gekookt ei!

Enjoy!

Categorie: