All about good food

Geroosterde wortel, aardappel en kip in spek met kruiden-knoflook crème fraiche

Kim Neelen
Recept van

Sunday roast maar dan op een doordeweekse dag! Dat gevoel krijg ik altijd van geroosterde groente uit de oven. Het is makkelijk en zó lekker. En ook nog eens gezond omdat je maar een klein scheutje olie gebruikt en niet alle vitamine en mineralen ‘weg’ kookt. Wij zijn fan en er staat zeker éénmaal in de week geroosterde groente en aardappeltjes op het menu. De ene keer met een stukje vlees en de andere keer met een stukje vis.

Benodigdheden;

Oven
Bakplaat bekleed met bakpapier

Ingrediënten voor 4 personen;

600 gr wortelen, regenboogmix
400 gr kriel aardappeltjes met schil
350 gr kipfilethaasjes
150gr gerookt ontbijtspek
1 tsp gedroogde tijm
3 teentjes knoflook
Scheutje olijfolie
2 takjes rozemarijn optioneel
Klein cupje crème fraiche
1 tbsp fijn gehakte bieslook
1 tbsp fijn gehakte basilicum
Verse peper & zeezout

Bereidingswijze:

Verwarm de oven voor op 200 graden hetelucht.

Was de aardappels en wortelen. Droog goed af en snij de aardappeltjes in 4 kwarten. Snijd de wortelen ook in 4 kwarten en zorg dat ze ongeveer zo groot zijn als de aardappeltjes.

Meng de aardappeltjes en de wortelen met een scheutje olijfolie op de met bakpapier beklede bakplaat. Maak op smaak met de tijm en peper & zout.

Rol de kipfilet haasjes in het gerookte ontbijtspek (ongeveer 3 à 4 plakjes per kipfilet haasje) en leg tussen de groenten in. Kneus de tenen knoflook en leg die er ook tussen. Eventueel nog een takje rozemarijn als je dat in huis of in de tuin hebt staan. Dat ruikt zo lekker!

Schuif de plaat nu in de oven voor 25 min. Maak ondertussen van de crème fraiche, de bieslook en de basilicum een sausje. Voeg de geroosterde knoflook toe als die klaar is. Het schilletje is nu makkelijk te verwijderen. Maak op smaak met peper en zout. Serveer bij de geroosterde groente en aardappeltjes.

Enjoy!

Tip: Vervang de kipfilet haasjes door een lekker stukje kabeljauwfilet of zalm. Rol de kabeljauw in met ontbijtspek en de zalm met parmaham. Het voorkomt dat de vis uitdroogt en het geeft veel smaak. Leg de vis na 10 min van de tijd bij de groente in de oven want anders word het te droog.

Categorie:

One Review

  1. olga

    Heb eindelijk gemaakt. …was heerlijk en super makkelijk Kim liefs ons xx

    Star

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

*

1 2 3 4 5