All about good food

Courgette Geitenkaas Quiche

Kim Neelen
Recept van

Quiche

Quiche is afkomstig uit Lorraine (Lotharingen) een regio in het noord-oosten van Frankrijk.  De verfranste naam is afgeleid van een woord uit de streektaal dat verwant is aan het Duitse woord Kuchen (koek). De meest bekende quiche is de Quiche Lorraine, met spek en kaas.

Een quiche is een hartige open taart met een luchtig opgeklopte mix van eieren en room. Hier worden dan vervolgens nog groenten, vlees of vis en meestal ook kaas aan toegevoegd. Het is een handige en lekkere manier om de koelkast te legen van restjes groenten, kaas en vleeswaren. No waste policy! 😉

Ik ben gek op quiche, omdat de combinatie van een knapperige bodem en romige vulling zo lekker is. Vaak eten wij een quiche bij een kom soep in het weekend. Ook met etentjes of verjaardagsfeestjes doet een quiche het altijd goed.

Benodigdheden;

Oven
Quichevorm 26cm
Koekenpan
Mengkom
Garde

Ingrediënten;

7 plakjes hartig taartdeeg
150 gr doperwtjes(uit de vriezer)
1 grote courgette
1 uitje gesnipperd
1 teentje knoflook geperst
6 mini tomaatjes gehalveerd
150 gr spekreepjes
6 eieren
125 ml crème fraîche
100 gr zachte geitenkaas
1/2 tl italiaanse kruiden
Snufje gedroogde tijm
Vers gemalen peper & zeezout
Olijfolie

Bereidingswijze;

Verwarm de oven voor op 200 gr hetelucht. Haal de plakjes hartig taartdeeg uit de vriezer en laat ontdooien.

Vet de quichevorm is met een klein beetje olijfolie of bakspray en bekleed de vorm met het bladerdeeg. Prik gaatjes in de bodem met een vork.

Was en snijd de courgette in kleine blokjes. Bak de spekreepjes een beetje bruin en voeg daar de ui, knoflook en courgette aan toe. Doe op het laatste moment de doperwtjes en de italiaanse kruiden erbij.

Klop de eieren met de crème fraîche los en breng op smaak met peper en zout.

Doe de groente in de quichevorm. Verdeel het eimengsel er overheen. Leg daar de halve mini tomaatjes in met de snijkant omhoog. Maak af met de geitenkaas en strooi er een beetje gedroogde tijm over.

Schuif de quiche in het midden van de oven en bak in ongeveer 30 min gaar.

Enjoy!

Tip: Lekker met een tomaten salade.  Kommetje soep erbij en je hebt een lekkere maaltijd. Mijn broccoli soep smaakt hier erg goed bij.

Categorie:

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

*

1 2 3 4 5