All about good food

Broccoli soep

Kim Neelen
Recept van

I love soep!

Soep is altijd een goed idee, ook als de lente in aantocht is. Het is een snelle en makkelijke manier om toch groente te eten. Vooral in het weekend staat soep bij ons op het menu, maar ook doordeweeks als lunch is soep erg lekker.Weer eens wat anders dan een broodje mee naar het werk. Deze brocolli soep is heel verassend door de combinatie met verse munt en ricotta. Ook erg lekker om uitgebakken spekjes er bij te serveren.

Benodigdheden;

Grote soeppan
Blender/ staafmixer

Ingredi├źnten voor 6 personen;

2 teentjes knoflook geperst
1 rode uien in ringen
2 stengels bleekselderij in stukjes
500 gr broccoli grof gesneden
1 liter groentebouillon
Handje verse munt + extra garnering
Ricotta (bakje 250 gr)
Zout en peper
Olijfolie
Optie: 250 gr gerookte spekreepjes

Bereidingswijze;

Fruit de knoflook, ui en bleekselderij in de olijfolie aan voor een paar minuten op laag vuur. Bak de broccoli nog 2 minuten mee en voeg daar de bouillon aan toe. Kook dit voor een minuut of 5 en pureer dan in de blender met een handje verse munt. Serveer de soep met ricotto, munt en eventueel uit gebakken spekjes.

Enjoy!

Inspiratie: Jamie Magazine

Categorie:

2 Reviews

  1. Esther

    Deze heerlijke soep vandaag gemaakt en gegeten! Super makkelijk en yummie! Inderdaad volgende keer wat spekjes erbij. :)

    Star
  2. Marieke Koopmans

    Heerlijke soep!!! In plaats van ricotta kwark erbij gedaan omdat ik dat vergeten was te halen

    Star

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

*

1 2 3 4 5