All about good food

Bosvruchten ‘smoothie bowls’ met granola

Kim Neelen
Recept van

Inspiratie voor pasen

Met nog geen 2 weken is het alweer pasen. Pasen betekend voor mij een heerlijk lang weekend met familie en vrienden en daar hoort natuurlijk lekker eten bij!

Een uitgebreid paas ontbijt of een lazy brunch. Verschillende borrelhapjes voor de namiddag. Quiche, geroosterd vlees met voorjaarsgroente. Lekkers voor bij de koffie en een nagerecht.  Er word het hele weekend lekker gegeten, soms gezond en soms iets minder of gewoon helemaal niet gezond! Dat hoort er ook bij hoor, een beetje  zondigen op zijn tijd!

Bij deze deel ik met jullie mijn eerste ‘paasrecept’. Een mini  bosvruchten smoothie bowl die niet zal misstaan op de ontbijt/brunch tafel. Serveer het in leuke kleine glaasjes met een dessertlepel en het is meteen feestelijk.

Benodigdheden;

Blender/staafmixer
4 kleine glaasjes
4 dessertlepels

Ingrediënten;

2 cups bevroren bosvruchten (Bramen, frambozen, aardbeien, aalbessen, blauwe bessen)
2 grote rijpe bananen
Amandelmelk

Topping;
Homemade granola
Handje gehakte pistache nootjes (Ik gebruikte rauwe pistache nootjes)

Bereidingswijze;

Doe de bevroren bosvruchten samen met de  gepelde bananen in de blender. Giet er een scheutje amandelmelk in zet de blender aan. Naar mate de blender draait voeg je steeds een scheutje melk toe tot het de gewenste dikte heeft. Laat dan de blender op full speed draaien om alles tot een gladde massa te blenden. Maak de smoothie niet te dun want dan kan je het niet met een lepel eten!

Schenk de smoothie in de glaasjes en maak af met de granola en gehakte pistachenootjes.

Enjoy!

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

*

1 2 3 4 5