All about good food

Blueberry Banana Oat Muffins

Kim Neelen
Recept van

Sunday is baking day!!

Op zondag vind ik het heerlijk om te bakken. Lekker rommelen in de keuken en voorbereidingen treffen voor de komende week. Favoriet op dit moment zijn de Blueberry Banana Oat Muffins. Ontzettend lekker, makkelijk te maken en ook nog eens een ‘gezonde’ muffin.

Deze muffins kan je als ontbijt met wat yoghurt en vers fruit eten. Maar ook heel goed als een gezond tussendoortje. Mijn dochter vraagt vaak of ze een muffin mee naar school mag als 10 uurtje. Daar eet ze dan ook nog één stuk fruit bij, een klein appeltje of een kiwi. Zelf vind ik ze heerlijk om een uur of 16.00 bij een kop thee. Dan heb ik altijd lekkere trek en dit is een goed vullend tussendoortje tot aan het avondeten.

Benodigdheden voor 12 muffins;

Blender of staafmixer
Muffinvorm 12 stuks
Bakspray

Ingrediënten;

2  grote eieren
2 grote rijpe bananen
4 dadels zonder pit (geweekt in heet water)
160 gr havermout
100 ml soja melk
2 tsp bakpoeder
1 tsp kaneel
Snuf zout
3 tbsp agavesiroop
150 gr blauwe bessen

Bereidingswijze;

Verwarm de oven voor op 170 graden hetelucht. Spray de muffinvorm in met bakspray en zet weg tot gebruik.

Doe de alle ingrediënten, behalve de blauwe bessen, in de blender en mix tot een glad beslag. Verdeel het beslag over de vorm. Doe de blauwe bessen erop en duw ze en beetje in het beslag. Je kan de muffins ook nog garneren met wat havermout of lijnzaad.

Bak in het midden van de oven af in 30-35 min. Laat ze afkoelen in het blik en verder op een rooster.

Je kan de muffins ongeveer een dag of 4 bewaren in een luchtdichte trommel. Ook kan je ze invriezen, verpak ze dan per stuk. Ik zou ze niet langer dan 2 weken in de vriezer bewaren.

Enjoy!

 

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

*

1 2 3 4 5