All about good food

BLT Salade met ceasar dressing

Kim Neelen
Recept van

To start something new & trust the magic of beginnings!

Dit is mijn eerste blogpost in het nieuwe jaar. En so far so good, heeft het nieuwe jaar mij al mooie dingen gebracht. In 2016 ben ik een alleenstaande moeder, ben ik verhuisd met mijn kids naar een leuk huisje en heb ik een nieuwe baan als bediening medewerker in Brasserie- Restaurant De Tuynkamer.

Je kan hier een goede kop koffie krijgen met de beste appeltaart van Noord Holland, of heerlijk lunchen met super lekkere broodjes, bagels, salades etc. Van donderdag tot zondag draaien we ook diner met een a la carte kaart en ieder seizoen een wisselend menu. Neem gauw een kijkje op de nieuwe site want die is heel gaaf geworden!

http://www.detuynkamer.nl

Op mijn werk serveer ik de allerlekkerste salades en broodjes en kreeg ik inspiratie om zelf iets lekkers te bedenken. Zoals iedereen wel weet ben ik gek op bacon! Dus het werd een soort BLT met een fluweel zachte ceasar dressing door de avocado. Woensdagavond eten de kinderen bij hun vader dus dat was het uitgelezen moment om aan de slag te gaan!

Benodigheden;

Magi mix of hakmolentje van de staafmixer
Koekenpan

Ingrediënten voor 1 persoon;

1 kropje romaine sla
Handje tomaatjes
4 kipfilethaasjes
4 plakken gerookt ontbijtspek of bacon
1 ei
Handje geraspte parmezaanse kaas
1 sneetje desembrood
Flinke snuf knoflookpoeder
Scheut olijfolie
Klontje roomboter

Dressing;
2 el mayonaise
Sap van een halve kleine citroen
2 ansjovisfilets
Halve rijpe avocado
1 teentje knoflook
Snuf vers gemalen peper

Bereidingswijze;

Haal voorzichtig de blaadjes sla los van de krop en was ze in ijskoud water. Hier word de sla lekker knapperig van.
Was de tomaatjes en snij ze door de helft.

Scheur of snijd het brood in stukjes en besprenkel royaal met olijfolie en de knoflookpoeder. Bak ze in de koekenpan tot ze krokant en goudbruin zijn.

Bak in de zelfde koekenpan de bacon crispy. Maak de koekenpan schoon met een stukje keukenrol. Doe een klontje roomboter in de pan en bak de kipfilethaasjes in een minuut of 4-5 gaar.

Kook het ei hoe je het zelf lekker vind. Ik hou van een zacht gekookt ei 😉

Ondertussen doe je alle ingrediënten in de keukenmachine voor de dressing en mix tot een egale massa. De dressing word wat dikker maar dat is juist lekker bij deze goed gevulde maaltijdsalade.

Tijd om het bord of de kom op te maken;
De mooie blaadjes sla haal je door de dressing zodat ze rijkelijk zijn bedekt.

De kipfilet snij je in plakjes en de crispy bacon breek je in stukken.

Doe dit in een kom en maak af met de tomaatjes, knoflookcroutons het ei en zoveel parmezaanse kaas als je wilt!

Enjoy!

Categorie:

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

*

1 2 3 4 5