All about good food

Bladerdeeg met citroen-vanille mascarpone en vers fruit

Kim Neelen
Recept van

Life is short, eat dessert first!

Een toetje, een dessert, iets lekkers voor bij de koffie, gebakje, taartje, give it a name! Één ding weet ik wel, dit is super lekker!

Een knapperig bakje van bladerdeeg met een fris zoete room van mascarpone, citroen en vanille met verse bramen, frambozen,
aardbeien en blauwe bessen. Beter dan dit gaat het niet worden en het is ook nog eens zo klaar!

Benodigdheden;

Oven
Bakplaat
Bakpapier
Rasp
Handmixer

Ingrediënten voor 4 personen;

4 plakjes roomboterbladerdeeg
1 ei losgeklopt
250 gr mascarpone
125 ml slagroom
50 gr witte basterdsuiker
1 vanille stokje
Rasp van 1 (bio) citroen
Sap van een halve citroen
Vers fruit, bramen, frambozen, aardbeien, blauwe bessen
Poedersuiker en muntblaadjes voor de garnering

Bereidingswijze;

Verwarm de oven voor op 210 gr hetelucht en bekleed een bakplaat met bakpapier.

Leg 4 plakjes bladerdeeg op de bakplaat en laat een beetje ontdooien, dit duurt maar een paar minuten.

Prik in het midden een paar gaatjes en bestrijd de randjes met het losgeklopte ei. Schuif in het midden van de oven en bak af voor 12 minuten.

Roer ondertussen de mascarpone een beetje los en klop de slagroom met de basterdsuiker lobbig. Meng de twee nu door elkaar.

Was de citroen goed af met koud water (ook als je een bio citroen gebruikt)droog af en rasp de schil van de hele citroen. Snijd nu door midden en pers het sap uit een halve citroen. Schraap het merg uit het vanille stokje.

Doe het citroensap, de rasp en het vanillemerg bij het mascarpone mengsel roer goed door elkaar.

Verdeel het mengsel over de bladerdeeg bakjes en leg het fruit erboven op. Garneer af met een beetje poedersuiker en een paar blaadjes munt.

Enjoy!

Tip: Het fruit kan je natuurlijk aanpassen naar je eigen smaak. Ook lekker om mango,  ananas, papaya en passievrucht te gebruiken. Garneer dan af met een beetje geraspte kokos, een lekker tropisch taartje krijg je dan.

Categorie:

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

*

1 2 3 4 5