All about good food

Banana Oatmeal Pancakes

Kim Neelen
Recept van

Deze bananen havermout pannenkoekjes zijn het ideale ontbijt voor in het weekend! Met een sapje en een lekkere kop koffie is de zondagochtend compleet! Ik maak ze ook vaak in de vakantie als we wat meer tijd hebben in de ochtend. De kinderen vinden het heel leuk om de pannenkoekjes te versieren met verschillende soorten fruit. En ik maak altijd gebruik van de blender want dat is het snelst. Ze zijn niet alleen lekker en makkelijk te bereiden maar ook nog eens heel gezond!

Benodigdheden;

Blender of een staafmixer
Grote koekenpan

Ingrediënten

1 grote rijpe banaan
2 eieren
1/2 cup havermout
1 tsp bakpoeder
1/2 tsp kaneel
kokosolie
toppings; fruit, noten, zaden, kruiden, en/of kwark

Bereidingswijze;

Pel de banaan en doe in de mengkom met de eieren, havermout, bakpoeder en kaneel.
Zet de staafmixer erop en meng tot een mooi glad beslag. Dit kan je natuurlijk ook in de blender doen.
Doe een klein beetje kokosolie in de koekenpan en maak 4 kleine pannenkoekjes per keer.
Ik bak ze op laag vuur heel rustig, als je luchtbelletjes in het beslag ziet komen dan kan je ze omdraaien.

Als topping kan je verschillende soorten fruit, noten, zaden, kruiden en kwark gebruiken.

Aardbeien,aalbessen, kwark en pistachenoten.
Banaan, hazelnoten en raw cacao.
Mango, kokosroom, passiefruit en geraspte kokos.
Frambozen, griekse yoghurt, chipzaad en honing.

Een combi die hier goed in de smaak valt is kwark, blauwe bessen, walnoten, agavesiroop, kaneel en kokosrasp.

Wat is jouw favoriete combi? Laat het mij weten in een reactie!

Enjoy!!

Categorie:

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

*

1 2 3 4 5