All about good food

Bagel met truffel-eisalade, beenham en groene asperges

Kim Neelen
Recept van

De lekkerste en makkelijkste eisalade die je ooit hebt gemaakt!

Ik maak al van jongs af aan gevulde eitjes en eisalade. Het is zo lekker als lunch, op een broodje met bacon of op een toastje bij de borrel. Iedere keer maak ik het weer anders, niet volgens een vast recept. Ik doe gewoon maar wat. Maar nu ik de truffelmayonaise heb gevonden ben ik soort van hooked aan deze truffel-eisalade. En simpel dat het is!

Wat heb je nodig?

Middel grote pan
Vork en mes
Mengkom
1,5 liter water
Snuf keukenzout
10 eieren
130 gr. truffelmayonaise (1 potje van JeanBâton verkrijgbaar bij de AH)
Vers gemalen peper
Zeezout

Wat ga je doen?

Zet een pan met water en een snuf keukenzout op en breng aan de kook.

Als het water kookt doe de eieren erin en laat koken voor een minuut of 9. De eieren zijn dan niet helemaal hard gekookt. Ik vind het zelf erg lekker als de dooier half zacht is. Wil je de eieren hard koken? Maak er dan 11 minuten van.

Laat de eieren ‘schrikken’ onder koud water en laat ze verder afkoelen. Pel de eieren en doe ze in een kom. Snijd met een vork en mes de eieren in kleine stukjes. Voeg het hele potje (Ja, het hele potje!) truffelmayonaise bij de eieren. Meng goed door elkaar en maak op smaak met peper en zout.

That’s it!

Ik maakte voor jullie een super lekker paaslunch receptje met deze truffel-eisalade. Op een bagel met rucola, gegrilde beenham en groene aspergepunten. Meer lente en pasen gaat het niet worden!

Ingrediënten voor 4 personen;

4 bagels om thuis af te bakken
Truffel-eisalade
4 handjes rucola
100gr gegrilde beenham
50 gr groene aspergepunten
Roomboter

Bereidingswijze;

Verwarm de oven voor op 170 gr hetelucht. Plaats naast de bagels een bakje met water in de oven om de bagels zacht te houden. Dit is echt een aanrader om te doen, anders worden de bagels heel hard en knapperig.  Bak de bagels af in 5 min.

Besmeer de bagels met een beetje roomboter en beleg ze met een handje rucola, 2 plakken gegrilde beenham, dan een flinke lepel truffel-eisalade, en een paar aspergepunten. Nog klein beetje vers gemalen peper en zout. En klaar is je lunch!

De rest van de eisalade kan je prima 2-3 dagen bewaren maar het smaakt s’middags op een toastje bij de borrel ook heerlijk!

Tip: Je zou de gegrilde beenham ook heel goed kunnen vervangen door gerookte zalmfilet of rookvlees. De overige aspergepunten zijn erg lekker door een omelet of frittata met een beetje geitenkaas en tomaat. No waste!

Enjoy!

Categorie:

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

*

1 2 3 4 5