All about good food

Avocado-feta dip

Kim Neelen
Recept van

Girls Night

Er stond een Girls Night op de agenda! Gezellig met een hele groep meiden lekker kletsen en wijntjes drinken.  Naast de heerlijke wijntjes eten we er altijd lekkere hapjes bij.  Ik bracht deze avocado-feta dip mee, met oranje groente om alvast in de stemming te komen voor koningsdag. De oranje paprika en worteltjes smaken heel goed bij de dip. En ik probeerde de spelt crackers met rozemarijn en zeezout uit van Farm Brothers. Ik vond ze lekker knapperig en hou van de combi zeezout en rozemarijn.

Benodigdheden;

Keukenmachine

Ingrediënten;

6 baby avocado’s of 3 grote avocado’s
1 pakje feta kaas van 200 gr
1 flinke teen knoflook, uitgeperst
2 kleine rode uitjes, gesnipperd
1 el jalapeños (schijfjes)
Sap van 1 limoen
Vers gemalen peper en zeezout

Om mee te dippen;
Paprika
wortel
komkommer
tomaatjes
spelt crackers
tortillachips
turks brood

Bereidingswijze;

Ontpit en verwijder de schil van de avocado’s. Heel simpel door met een lepel het vruchtvlees eruit te scheppen en de pit met een mes. Ik tik met mijn mes in de pit, die zit dan vast en door zachtjes te draaien komt de pit los van het vruchtvlees.
Doe het vruchtvlees  in de keukenmachine.

Snij de feta in 4 stukken en doe bij de avocado’s. Voeg daar de gesnipperde ui (laat een half uitje achter voor garnering , de uitgeperste knoflook, de jalapeños en het sap van de limoen erbij en draai tot een egale massa.

Breng op smaak met vers gemalen peper en zeezout. Garneer met de gesnipperde rode ui en eventueel een klein scheutje extra vierge olijfolie.

Enjoy!

Tip: Smeer een dikke laag avocado-feta dip op een broodje en beleg met gesneden tomaat en snijbiet. Heerlijk als lunch!

Categorie:

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

*

1 2 3 4 5