All about good food

Aardappelen en rode biet van de plaat

Kim Neelen
Recept van

Dit is zo’n recept dat ‘per ongeluk’ tot stand komt. Ik ben de hele dag op pad geweest met de kids en had eigenlijk niks gepland voor het avondeten. Dus om een uur of 16.00 trek ik de koelkast en voorraadkast open om te kijken wat ik nog in huis heb. De gekookte bieten moesten op en ik had nog een half zakje aardappelen en 2 grote zoete aardappelen over. Naar wat verder speuren ontdekte ik de geitenkaas, walnoten en een flinke goud reinette op de fruitschaal. Omdat ik hou van ovengerechten na een drukke dag, was dit recept snel bedacht! (weinig afwas en op wat hakwerk na doet de oven doet de rest)

Rode biet met geitenkaas is een perfecte combi. Voeg daar aan toe het fris zure van de appel, het zoete van de aardappel, het knapperige van de walnoot en het kruidige van de kaneel en je hebt een heerlijk gerecht! Yes, er zit ook kaneel door!

Ik maakte er ook nog een dressing bij omdat ik balsamico erg lekker vind bij rode biet, geitenkaas en appel. Het geeft net wat extra’s.

Benodigdheden voor 4 personen;

Oven
Bakplaat
Vel bakpapier

Ingrediënten;

350 gr aardappelen
350 gr zoete aardappelen
500 gr gekookte bieten
1 grote goud reinette
150 gr zachte geitenkaas
50 gr walnoten
1/2 tsp kaneel
Vers gemalen peper en zeezout
Olijfolie

Voor de dressing;

1 tbsp goede balsamico azijn
1 tbsp olijfolie extra vergine
1 tbsp walnoot olie
1 tsp honing
snuf zeezout
snuf vers gemalen peper

Bereidingswijze;

Verwarm de oven voor op 200 graden hetelucht. Bekleed de bakplaat met het bakpapier.

Hak de aardappelen, zoete aardappelen en gekookte bieten in stukjes. Haal het klokhuis uit de appel en hak deze ook in stukjes.
Mix door elkaar met een flinke scheut olijfolie en de kaneel, zeezout en vers gemalen peper.
Hak de walnoten in kleine stukjes en verdeel over de aardappelen, appel en bieten.
Schuif nu de plaat in het midden van de oven en bak voor 15 minuten. Verkruimel de geitenkaas en bak die de laatste 15 minuten mee.

Maak ondertussen de dressing door alle ingrediënten in een kommetje goed met elkaar te mixen.

Zet de bakplaat op tafel en laat iedereen zelf opscheppen en dressing naar smaak toevoegen. Je kan er nog een simpele groene salade bij serveren.

Heb je nog dressing over, bewaar dan afgedekt in de koelkast. Deze smaakt de volgende dag erg goed op een broodje geitenkaas met zongedroogde tomaat en een handje rucola sla.

Enjoy!

Categorie:

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

*

1 2 3 4 5