All about good food!
Met deze foodblog hoop ik vrienden, familie en andere foodaddicts te inspireren!
Koken en ‘good food’ loopt als een rode draad door mijn leven. Ik vind het heerlijk om in de keuken te staan. Het liefst sta ik voor familie en vrienden te koken en dan samen eten aan de grote eettafel in onze woonkeuken. Met z’n alle genieten van lekker eten en een goed glas wijn zijn voor mij de mooie momenten.
Als klein meisje vond ik het al heel leuk om te bakken. Appeltaart, koekjes en boterkoek waren favoriet. Toen ik wat ouder werd kreeg ik baantjes in de horeca. Onder andere in de catering, als serveerster in een italiaans restaurant, werkte ik in een viswinkel en begon ik aan de hotelschool.
Er zijn verschillende baantjes gekomen en gegaan maar food is altijd de rode draad. Nu ben ik 30 jaar geworden en heb ik eindelijk de knoop door gehakt om te gaan doen wat ik leuk vind. Dat is bezig zijn met alle facetten van food. Koken, recepten bedenken, foodfestivals bezoeken, lekker eten in leuke restaurantjes, inspiratie opdoen op de markt en andere inspireren en enthousiast maken voor het koken.
Ik ben moeder van 2 lieve kids en ik zie het als een uitdaging om ze bewust te maken van wat ze eten en waar het vandaan komt. Dat ze een eigen smaak ontwikkelen en weten dat het oké is om af en toe lekker te zondigen. Wij eten altijd aan tafel en nemen daar ook echt de tijd voor. De tafel wordt gedekt met placemats of een tafelkleed en ook de kids eten van een ‘grote mensen’ bord met ‘grote mensen’ bestek. Het is meestal het gezelligste moment van de dag, om lekker bij te kletsten met elkaar en ze te laten proeven van nieuwe smaken. En ja, ook bij ons word er wel eens moeilijk gedaan over het eten! Dan lusten ze iets niet of zijn ze moe en willen gewoon niet eten. De truc is om dan om zelf niet moeilijk te doen. Soms heel lastig maar het werkt wel. Onze regel is dat er altijd een paar hapjes geproefd moet worden. Kinderen moeten een nieuwe smaak wel een keer of 10 geproefd hebben voor zij er aan gewend zijn. Ook krijgen ze altijd en toetje, dat is soms wat fruit, een smoothie of een bakje yoghurt met rozijnen.
“Eten is een beleving!”
‘Good food’ gaat over het gevoel wat je beleeft als je een bepaald gerecht eet of ruikt. De herinnering die je meeneemt naar je jeugd, die vakantie in Frankrijk of dat bijzondere etentje met vrienden en familie. Ook over gezond eten, een groene smoothie of een heerlijke salade waardoor je een energieboost krijgt. En ook over comfortfood, een homemade lasagne met bechamelsaus of een knolselderijsoep met chorizo die op zondag met je gezin eet. Eten is een beleving!
Ik denk in food, verslind kookboeken en foodmagazines en laat mij inspireren door andere foodblogs en foodies. Hopelijk haal jij ook je inspiratie uit mijn foodblog. Veel kookplezier en wil je mij wat vragen, tips en/of trucks geven? Laat gerust je reactie achter!
Enjoy!
Welkom

Hi! Welkom op mijn foodblog,
All about good food!
Hier deel ik mijn passie voor koken, lekkere recepten, leuke restaurantjes, reviews over kookboeken en andere foodfacts.
Enjoy!
Liefs Kim
Recente berichten
- Culinair paasweekend 7 april 2015
- Uit Pauline’s keuken 17 maart 2015
- Culy Food Festival 10 maart 2015
- Kidsproof : Tips & Trucs voor aan de eettafel 4 maart 2015
Zoeken
Archief
- april 2015 (1)
- maart 2015 (4)
- februari 2015 (2)