Hier een kleine update over mijn culinair paasweekend, want wat was het leuk en lekker! Hier boven de cheesecake die mijn moeder maakte met pasen, goddelijk lekker. En binnenkort komt het recept online!
Witte donderdag
Stiekem begon het al op donderdag voor mij, om 20.30 werd ik verwacht in Vinck Wijn & Spijshuis. Met een groep gezellige vriendinnen hebben wij een highwine gedaan met 5 mooie wijnen en heerlijke bijpassende gerechtjes!
Het is heel sfeervol in de wijnbar dus het was erg moeilijk om mooie foto’s te maken maar ik wilde deze toch met jullie delen. De gerechtjes zijn heel mooi opgemaakt, echt kunstwerkjes!
Op de eerste foto zie je een mooie serranoham met truffelmayonaise en gekarameliseerde zilveruitjes, zó lekker! Daar ga ik binnenkort wat mee doen wat die smaak combinatie laat mij niet meer los.
Op de tweede foto een couscous met makreel en rouleau van gamba, hele frisse smaken bij elkaar.
De afsluiter, een fruitig dessertje met verse frambozen, een parfait en nog wat crumble. Echt een lekker toetje met een mousserende rosé dessertwijn.
Je kan er heerlijk borrelen met een lekker hapje erbij. Ze hebben een 3 en 4 gangen verrassingsmenu en je kan er ook a la carte eten van een kleine kaart.
Echt een aanrader om naar Vinck te gaan!
Zaterdag // Culy Food Festival
Op zaterdag brachten we de kids naar Opa & Oma en reden wij naar SugarCity in halfweg. In deze oude suikerfabriek vond de eerste editie van het Culy Food Festival plaats. En het was echt heel gaaf! De combinatie van het oude industriële pand met de foodtrucks, het simpele houten decor van pallets en de goede muziek maakte het compleet. En laten we niet het eten vergeten…
Super lekkere FLAMKUCHEN VAN GRIZZL. Een klassieker met ui, bieslook en ham en één met eendenborst, komkommer en oosterse dressing.
We deden mee aan een proeverij, VAN RIEK TOT VORK, eten met het verhaal achter het product. We kregen een appelcompote met appelchips en een koptelefoon. Het was een aparte ervaring en leuk om het verhaal van de boerin te horen. Maar de appelcompote smaakte voor mij te veel naar gember, het overheerste te veel. De appelchips was lekker!
In de rij voor een hotdog van Brandt & Levie, de chilidog met crème fraiche, kaas, chilisaus en koriander was erg lekker! Ook nog een naaktdog gegeten met mosterd, chipotle ketchup en gebakken ui. Samen met Tim gedeeld zodat we alles konden proeven!
De Tomeato-burger, een klassieke Amerikaanse hamburger, maar dan volledig vegetarisch. Want deze is volledig gemaakt van tomaat! Geloof me, je hebt geen vlees meer nodig!
Smokey Goodness was echt een hoogtepuntje! De pulled porc was echt boterzacht en de saus was zo goed op smaak! Jammer dat het broodje zo knapperig was, die kreeg ik niet weg met mijn beugelbekkie. Maar ik heb de bovenkant in stukken gescheurd en toch naar binnen gewerkt… zegt genoeg denk! Heerlijk!
Meneer Temaki Eindelijk een keer mogen proeven van de temaki sushi. De rijst moest zelfs nog even afkoelen, hoe bedoel je vers! Verse zalm en rijpe avocado, een frisse en gezonde afwisseling op deze dag. Erg lekker!
Gemaakt door Blackboard Duty
Het was een dag die in het teken stond van ALL ABOUT GOOD FOOD! Wat hebben we lekker gegeten en ook de muziek was goed. Sarah Jane en de Rolling Beat Machine zorgde voor een hele goed sfeer op het festival. Het enig wat ik nog mee kan geven is, meer zitplaatsen om even rustig te zitten en proeven van het lekkers en ik misten prullenbakken. Ook hoop ik dat de workshops voor meer mensen te bereiken zijn. Nu grepen we mis en dat was erg jammer. Maar dat mocht de pret niet drukken. Ik heb zin in volgend jaar!
Maandag 2e paasdag
Op 2 de paasdag stond de Hoornsche Foodmarket op het programma. Samen met de kids lekker op de fiets naar een food festival in je eigen stad. Dat was al een pluspunt! De kids waren ook helemaal blij en vonden het stiekem wel spannend om ook naar een food festival te gaan.
Het zonnetje scheen en de sfeer was goed. Er was van alles te zien, te doen voor de kids en natuurlijk te proeven. Er werden cupcakes versiert, suikerspinnen en ijsjes gegeten.
Smoking Roaster Foodtruck stak met kop en schouders er tussen uit! Ik had het heerlijke broodje met loabster en crab met aioli. Die smaakte heel erg goed in het zonnetje.
De kids aten lekker van de biopoffertjes en waren het springkussen niet af te krijgen. We hebben nog ‘snoep’ geschept bij de kraam met gedroogd fruit en heerlijke kokos blokjes mee naar huis genomen.
Dit was een inkijkje in mijn paasweekend. Veel lekker eten, familie en vrienden om mij heen, zo wil ik ieder jaar wel pasen vieren!