All about good food

Food inspiratie

Donna Hay Nieuwe Klassiekers

No Comments

 Foto 24-02-15 11 20 05

Op 3 Februari was het dan zover… Ik werd 30! En door mijn kinderen werd ik verrast met het geweldige boek van Donna Hay Nieuwe Klassiekers. De ultieme collectie klassieke gerechten voor de moderne thuiskok. En daar is geen woord aan gelogen! Wat een prachtig dik boek met echte klassiekers met een twist.

Ze beschrijft dit boek in 2 delen, hartig en zoet. Ieder deel bevat kleine hoofdstukjes. Het deel hartig gaat van eieren & kaas naar zeevruchten, verschillende vleessoorten en salades & bijgerechten. In het zoete gedeelte komen de taarten, gebak, koekjes en desserts aan bod.

Er worden 27 klassieke gouwe ouwe aan je voor geschoteld en die worden gecombineerd met moderne smaken en seizoensingrediënten. Of gewoon een nieuwe variant op de klassieker. Van een schuimomelet tot vis in bierbeslag, van polenta en pasta tot gebraden lam. En natuurlijk ook citroentaart en custard uit de oven. Ze komen allemaal aan bod.

Wat ik fijn vind aan dit boek zijn de twee leeslinten die je kan gebruiken als boekenlegger. Ik heb er één bij het zoete gedeelte gelegd en één bij een gerecht wat ik graag maken wil. Zo hoef ik niet lang te zoeken want het is een behoorlijk dik boek! Het telt wel 443 bladzijden met register meegerekend.

Donna Hay schrijft haar recepten heel duidelijk en overzichtelijk. Wat heel lekker kookt. Geen ingewikkelde vakjargon maar gewone mensentaal. Als er een ‘bijzonder’ ingrediënt word gebruikt kan je achterin het boek opzoeken wat dat is en soms ook waar je het kan halen.

En niet te vergeten , wat een prachtige foto’s staan er in. Dit maakt het boek echt! Er is gebruik gemaakt van een donkere setting en een lichte en dat maakt het mooi in evenwicht. Je krijgt echt trek als je door dit boek bladert, de foto’s springen er echt uit! Dat komt natuurlijk ook omdat het boek zo groot is. Dit is meteen mij enigste minpuntje aan het kookboek. Het is zo groot, dat het echt in de weg ligt op je aanrecht als je wilt koken. Maar hè, als dat het enigste is! Dit boek ligt standaard bij mij op de eettafel omdat het te mooi is om in de kast te leggen.

Dit weekend wil ik graag koken uit dit boek. Natuurlijk maak ik daar een blogpost van met de recepten erbij zodat jullie ook zelf aan de slag kunnen.  Ik wil van jullie weten welke gerechten dit gaan worden.

 

Menu 1

Pasta met langzaam gegaarde dikke rundvleessaus  &  Salade van mozzarella, munt en citroen.

donna hay all about good fooddonna hay all about good food

Menu 2

Rokerig geroosterde Varkenslende  &  Salade van appel en venkel met gezouten gekarameliseerde pecannoten.

 donna hay all about good fooddonna hay all about good food

Laat je reactie achter onder deze blogpost, op Facebook of Instagram. Het gerecht met de meeste stemmen ga ik maken! Dus like, deel en laat van je horen. Ik ben heel erg nieuwsgierig wat het gaat worden!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

1 2 3 4 5