All about good food

Month: maart 2015

Uit Pauline’s keuken

No Comments

Het kookboek is het 2de boek van Pauline. Ze schreef eerder de recepten voor het Voedselzandloper boek samen met Kris Verburgh, de jonge arts die de Voedselzandloper ontwikkeld heeft. Het kookboek zonder tarwe, suiker en slechte vetten is heel populair. Er zijn 100.000 exemplaren van verkocht. In Uit Pauline’s keuken kookboek is meer dan de helft Voedselzandloper of Voedselzandloper proof te maken.

Continue reading

Culy Food Festival

No Comments

Dit jaar staan er weer tal van mooie food festivals op het programma. En één daarvan is het Culy Food festival in de prachtige locatie Sugarcity.

Het Culy Food Festival gaat een bijzonder event worden met een unieke food line-up, maar het wordt  zéker geen exclusieve bedoening met torenhoge prijzen. Ook foodies met een kleiner budget kunnen hier optimaal culinair genieten.

Op zaterdag 4 en zondag 5 april 2015 (Paasweekend) wordt de eerste editie van dit het festival georganiseerd.  Het gevoel van Culy.nl online, maar dan offline!

Continue reading

Kidsproof : Tips & Trucs voor aan de eettafel

No Comments

IMG_6892

Niet spelen met je eten! Ga recht zitten! Eet met je mond dicht!

Wij proberen als ouders onze kinderen een beetje tafelmanieren bij te brengen, de ene dag lukt dat beter dan de andere dag…
Het is gewoon een lastig karwei om kids lekker te laten eten wat de pot schaft en dat ze dat dan óók nog een beetje netjes doen. En het ene kind heeft er meer aanleg voor om keurig met bestek te eten dan het andere kind (lees: het eten als een varkentje naar binnen stouwen) Ieder kind is uniek, ook in zijn of haar tafelmanieren.

Er zijn een aantal dingen die je kan doen om je kind bij het eten te betrekken;

Continue reading

Coffee and Coconuts

No Comments

10409155_331050800411955_6377927336304626471_n

De hotspot in de pijp!

Coffee and Coconuts op de Ceintuurbaan in de pijp, één van de gezelligste wijken in Amsterdam. Het is de hotspot van het moment! Ik had er veel over gehoord en over gelezen maar ik was er nog niet geweest. En daar kwam afgelopen weekend verandering in! Zo gebeurde het dat wij aan een heerlijk kaasplankje en een glas rode wijn zaten in deze hippe tent.

Alleen het pand al is om verliefd op te worden. Het prachtige oude Ceintuur Theater is echt een geweldige locatie. Heel ruim en licht, veel wit, naturel tinten, beton en baksteen geven de ruimte een fijne sfeer. Het interieur is een samenwerking met Sukha Amsterdam en dat zie je er gewoon aan af.

Continue reading